Αφαίρεση Τατουάζ

Φόρμα Επικοινωνίας

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία

Τα τατουάζ έχουν ιστορία από την αρχαιότητα. Σήμερα, υπάρχουν παγκοσμίως περισσότεροι από τριάντα εκατομμύρια άνθρωποι, που έχουν κάποιο τατουάζ και ο αριθμός αυτός ολοένα αυξάνεται. Για τις νέες γενιές τα τατουάζ αποτελούν ένδειξη απελευθέρωσης, ενώ για τις μεγαλύτερες ηλικίες αποτελούν συνήθως ένα δυσάρεστο αισθητικό κατάλοιπο, από το οποίο θέλουν να απαλλαχθούν. Εδώ, έρχεται να σας βοηθήσει η αφαίρεση τατουάζ.

Στο ιατρείο μας διαθέτουμε τα πλέον εξελιγμένα και αποτελεσματικά Laser Frequency doubled Q-switched Nd: YAG Laser και Spectra Laser (Lutronic) που αποτελούν την καλύτερη λύση για την αφαίρεση των τατουάζ σας.

Αφαίρεση τατουάζ: Ποια είδη μπορούν να εξαλειφθούν;

  • Επαγγελματικά και ερασιτεχνικά τατουάζ
  • Αισθητικά τατουάζ
  • Μαύρα και έγχρωμα τατουάζ

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το μέγεθος, την περιοχή, το βάθος και το χρώμα του τατουάζ. Τα μεσοδιαστήματα των συνεδριών είναι από 4 έως 8 εβδομάδες, ώστε να μπορεί ο οργανισμός να απορροφά τη χρωστική του τατουάζ που διασπάται μετά από κάθε συνεδρία. Συνήθως η συνεδρία διαρκεί 10-30 λεπτά. Το χρώμα του τατουάζ απαλύνει από συνεδρία σε συνεδρία μέχρι να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα.

Πώς θα είναι το δέρμα μου μετά την εφαρμογή;

Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής τα τατουάζ παίρνουν ένα λευκό χρώμα. Αμέσως μετά, η περιοχή όπου έγινε η εφαρμογή γίνεται ελαφρώς κόκκινη και ενδεχομένως να εμφανιστεί κάποιο μικρό οίδημα. Αυτά αποτελούν φυσιολογικές αντιδράσεις, που θα υποχωρήσουν με τη πάροδο του χρόνου.

Υπάρχουν παρενέργειες μετά την αφαίρεση τατουάζ;

Όχι, δεν υπάρχουν παρενέργειες ούτε βλάβες σε παρακείμενους υγιείς ιστούς και κίνδυνο δημιουργίας ουλών. Εάν το τατουάζ δεν είναι επαγγελματικό και η μελάνη που χρησιμοποιήθηκε δεν είναι σωστή, υπάρχει πιθανότητα μερικής απομάκρυνσής του και όχι ολικής.

Είναι η διαδικασία επίπονη;

Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής ο ασθενής αισθάνεται σε κάθε βολή του laser ένα ελαφρύ τσίμπημα. Αμέσως μετά, η περιοχή που έγινε η εφαρμογή είναι ελαφρώς ερεθισμένη και τσούζει. Συνήθως σε μία ημέρα το τσούξιμο υποχωρεί. Η περιοχή μπορεί να παραμείνει ελαφρώς ερυθρή για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά επανέρχεται στο φυσιολογικό της χρώμα. Σε κάποιους ασθενείς μπορεί να χρησιμοποιηθούν τοπικά αναισθητικά, για να αισθάνονται πιο άνετα κατά την εφαρμογή.

Τι είδους φροντίδα χρειάζεται μετά την εφαρμογή;

Αμέσως μετά την εφαρμογή, επαλείφεται η περιοχή με αντιβακτηριδιακή κρέμα. Κατόπιν, ο ασθενής μπορεί να κάνει μπάνιο, αλλά θα είναι καλό να μη βουρτσίσει ή ξύσει την ερεθισμένη περιοχή. Επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιείται αντηλιακή κρέμα για κάποιο διάστημα μετά την εφαρμογή. Πρόσθετες οδηγίες δίνονται από τον ιατρό, εάν απαιτείται.

Στα Derma Laser Clinic παρέχουμε ένα σύνολο από θεραπείες προσώπου και σώματος, με τον καταξιωμένο δερματολόγο στη Θεσσαλονίκη κ. Ανέστη Ουζουνίδη. Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας για να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες που παρέχουμε.