Ρινόφυμα

Φόρμα Επικοινωνίας

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία

Τι είναι το ρινόφυμα ;

Το ρινόφυμα είναι μια παθολογική κατάσταση της μύτης, που χαρακτηρίζεται από ερύθημα, διόγκωση και αυξημένη σμηγματόρροια. Αυτή η παθολογική κατάσταση επηρεάζει δραματικά την όψη  και την λειτουργία της μύτης. Το ρινόφυμα είναι πάθηση όχι με μεγάλη συχνότητα, όμως για αυτούς που έχουν το πρόβλημα, έχει έντονο ψυχολογικό αντίκτυπο καθώς υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής.

Ποιοι είναι οι παράγοντες και οι αιτίες ;

Το βλέπουμε πιο συχνά σε άνδρες, αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες μετά τα 50 έτη, το βλέπουμε όμως και σε μικρότερες ηλικίες με μικρότερη συχνότητα. Συνήθως υπάρχει οικογενειακό ιστορικό ροδόχρους ακμής και οι περισσότεροι έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Πως μπορεί να θεραπευτεί το ρινόφυμα ;

Εδώ στα Derma Laser Clinic εφαρμόζουμε τις πιο εξελιγμένες θεραπευτικές μεθόδους. Ο στόχος των θεραπειών είναι να μειωθεί το ερύθημα, το οίδημα και η πάχυνση της μύτης και να αποκατασταθεί στο αρχικό της μέγεθος. Μια σειρά από 3 – 4 εφαρμογές είναι αρκετές για να πετύχουμε πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Αν έχετε απορίες σχετικά με το την πάθηση ή συμβουλές ο δερματολόγος Ουζουνίδης μπορεί να σας καθοδηγήσει.

Ρινόφυμα | Πριν και Μετά