Ραγάδες

Φόρμα Επικοινωνίας

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία

Τι είναι οι ραγάδες ;

Είναι ατροφικές γραμμοειδής βλάβες, που εμφανίζονται κυρίως στις γυναίκες και στους άνδρες, στις γυναίκες κυρίως στην εφηβεία αλλά και στην εγκυμοσύνη. Στους άνδρες εφηβική κυρίως ηλικία. Επίσης έχουμε άλλες περιπτώσεις που οφείλονται σε φαρμακευτικές αιτίες (κορτιζόνη) – σύνδρομο Cushing. Η αιτιοπαθογένεια οφείλεται κυρίως

Α)  Αυξομειώσεις βάρους στην εφηβεία
Β)  Λόγο ορμονικών διαταραχών. (Εγκυμοσύνη – Εφηβεία)
Γ)  Σε άτομα με γενετική προδιάθεση.

Πού εντοπίζονται ;

Είναι συμμετρικές βλάβες κυρίως, γλουτούς, κοιλιά, μαστούς.

Τι συμβαίνει ακριβώς στις ραγάδες ;

Εκείνο το οποίο βλέπουμε μια ομογενοποίηση του κολλαγόνου, και του ελαστικού ιστού όταν οι ραγάδες είναι κοκκινωπές. Στην συνέχεια οι ίδιες βλάβες γίνονται λευκές και είναι η τελική φάση των ραγάδων. Τα αποτελέσματα βελτίωσης των ραγάδων, σχετίζονται με την έγκαιρη εφαρμογή δραστικών θεραπειών στην φάση, που είναι κοκκινωπές. Χωρίς θεραπεία το τελικό αποτέλεσμα είναι λευκές γραμμοειδής βλάβες, ουσιαστικά μιλάμε για ουλές του δέρματος.

Θεραπείες Ραγάδων

Ένας μεγάλος αριθμός από τοπικές θεραπείες, διαφημίζεται ότι προλαμβάνει ή θεραπεύει τις ραγάδες. Με τις υπάρχουσες γνώσεις που έχουμε εκείνο το οποίο βλέπουμε είναι ότι μπορεί να δουλεύει σε ένα βαθμό οι ακόλουθες ουσίες και τεχνολογίες:

  • Τρετινοΐνη
  • Centella Asiatica
  • Βιταμίνη C
  • Fractional
  • CO2 Laser
  • ΡRΡ
  • RF Micro Needing
  • DΥΕ Laser (Syncro Vas Q)
  • ND Yang (Bios , Lutronic , Coutera)
  • IPL

Θεραπεία Ραγάδων στην Derma Laser Clinic

Στην Derma Laser Clinic αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα των ραγάδων με εξαιρετικά αποτελέσματα, εφαρμόζοντας συνδυαστικές θεραπείες με τις οποίες μπορούμε να αποκαταστήσουμε σε μεγάλο βαθμό το αισθητικό πρόβλημα των ραγάδων κόκκινες και λευκές. Στα κέντρα μας εφαρμόζουμε συνδυαστικές θεραπείες με:

Αγγειακά Laser

Α) DYE Laser (Syncro Vas Q). Όπου έχουμε το καινούριο Syncro Vas Q το οποίο είναι ιδανικό για την φάση των κόκκινων ραγάδων.

Β) ND Yang (Bios , Lutronic , Coutera) με μικρό παλμό, που δουλεύει στην κοκκινίλα.

Γ) Fractional CO2 Laser.

Δ) Fractional Erbium.

Ε) ΡRΡ. Στην θεραπεία των ραγάδων με ΡRΡ γίνονται μικρό – ενέσεις στις βλάβες με αιμοπετάλια και ταυτόχρονη μηχανική διέγερση και ανάπλαση με Needling.

ΣΤ) Μεσoθεραπεία με ειδικά κοκτέιλ.

Για τον κάθε ασθενή υπάρχει και ένα ιδιαίτερο συνδυαστικό πρωτόκολλο με το οποίο έχουμε την ικανότητα να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Απαιτούνται 3 έως 6 συνεδρίες ανά διαστήματα 20 έως 30 ημερών.